Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


Options
View
Go to last post Go to first unread
Possum  
#1 Posted : Sunday, December 17, 2017 1:36:32 AM(UTC)
Possum

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 8/5/2012(UTC)
Posts: 204
Australia

Thanks: 4 times
Was thanked: 15 time(s) in 13 post(s)
In building the Tri-Mono AVB-DAC I noticed that adding a BII as the 3rd DAC significantly increased noise in the .5MHz to 100Mhz range. This is actually audible as 'digital-sounding' white noise (I use very sensitive scan-speak tweeters and no passive crossover which show this up more than the 'usual' setup)

The BIIIs have this same noise - just not as loud.

I added a ferrite bead and a single loop between the DAC outputs and Legato inputs - which significantly reduced the noise, and made a noticeable improvement in sound quality. I can only just hear the same noise artefacts if I stick my ear right up to the speaker.

I am using the very latest series regs btw.

It appears the DACs generate a bit of HF noise that the regulation is not dealing with.

Anyone else come across this issue? - and has anyone else tried ferrite beads on the DAC outputs (I would recommend giving it a try)
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.