Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


Options
View
Go to last post Go to first unread
dariedel2  
#1 Posted : Monday, November 9, 2015 11:11:29 PM(UTC)
dariedel2

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 1/15/2013(UTC)
Posts: 49
United States
Location: DC

Thanks: 1 times
Hello,
The Avel Lindbergh Toroid does not have a ground wire as part of the primaries, and I'm curious why not.
Also, I ordered a toroid (from Toroidy in Poland) with 120v primary and it came with a ground wire. Should I use this ground wire? If so, should I connect it to the IEC ground or chassis ground point?
I currently just have IEC mains ground just connected to ground lug on chassis with no ground wire to or from an Avel toroid.

Thanks,
Doug

To clarify: I ordered toroid with 120volt primaries. It came with three primary wires (2 brown wires labeled 120volts and one green/yellow labeled 0Volts).
What is the green/yellow for?

Edited by user Tuesday, November 10, 2015 3:17:07 AM(UTC)  | Reason: Added clarification

Jordo  
#2 Posted : Monday, November 9, 2015 11:21:08 PM(UTC)
Jordo

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/7/2011(UTC)
Posts: 467
Location: Amsterdam

Thanks: 31 times
Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
Hi Dough,

I do to have R-Types with ground wire and a Toroidal without.
Don't know why.

I have the R-Types grounded to the Chassis using their groundwires.
The torroidal hasn't got a housing exactly. Just two big cup washers and a mounting bolt.
I think that will do as grounding.

Grtz,

Jordo
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.