Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post Go to first unread
gjgille  
#1 Posted : Tuesday, March 17, 2020 1:09:31 AM(UTC)
gjgille

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/17/2020(UTC)
Posts: 2
United States
Location: PA

Assembled a JT attenuator. There is 5v going to the volumite from the relay driver, but doesn't appear to be any change in voltage when measuring DC at SCL or SDA. I have two volumites that I purchased about the same time and both are having the same symptoms. I also tried changing out the relay driver, but still nothing.
Brian Donegan  
#2 Posted : Tuesday, March 17, 2020 6:03:29 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,799
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 2 times
Was thanked: 127 time(s) in 122 post(s)
You will not be able to measure anything useful on the SDA and SDL lines with a voltmeter. These are data lines, and you would need a scope.

Can you post a picture of your setup? Mainly the Volumite, Relay Driver and connections to the relay board.
gjgille  
#3 Posted : Tuesday, March 17, 2020 6:40:00 PM(UTC)
gjgille

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/17/2020(UTC)
Posts: 2
United States
Location: PA

Originally Posted by: Brian Donegan Go to Quoted Post
You will not be able to measure anything useful on the SDA and SDL lines with a voltmeter. These are data lines, and you would need a scope.

Can you post a picture of your setup? Mainly the Volumite, Relay Driver and connections to the relay board.


Driver.jpg (322kb) downloaded 2 time(s). Relay Board.tiff (306kb) downloaded 5 time(s).

Attached are the pictures. The relay board is in another chassis. I checked continuity between the ribbon cable and seems to be right.

Greg

Brian Donegan  
#4 Posted : Tuesday, March 24, 2020 5:54:47 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,799
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 2 times
Was thanked: 127 time(s) in 122 post(s)
A few things:

  • Make sure you have J1 installed on the relay board.

  • On the Volumite, you either need the voltage regulator installed, or a jumper between pins 1 and 3, otherwise the power is not reaching the firmware chip. I recommend installing the voltage regulator.

  • Also, I can't tell from the pictures, but you should have the 3.32K pull-up resistors installed on the Volumite.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.